Marki

Informacja

Najczęściej kupowane

Nowe produkty

Zielona Żywność

Korzyści spożywania Chlorelli, Spiruliny, Trawy Pszenicznej i Trawy Jęczmiennej

ENERGIA WSPARCIE REWITALIZACJA ODŻYWIENIE
REGULACJA WZMOCNIENIE RÓWNOWAGA

Zielona Żywność - idealne odżywianie

Zielone pokarmy, takie jak nasza Chlorella, Spirulina, Trawa Pszeniczna i Trawa Jęczmienna są wykorzystywane przez ludzi od setek lat, a w 21 wieku są coraz bardziej cenione jako bogate źródło wyjątkowo pożywnej, nieprzetworzonej żywności. Rośliny te są naładowane setkami makroelementów, mikroelementów, minerałów, witamin i białka, w tym wszystkim niezbędnymi aminokwasami, które pracują w wielkiej synergii dostarczając nam znaczących korzyści odżywczych. W czasach, w których styl życia jest stresujący a normalna dieta składa się głównie z konsumpcji przetworzonej, uprzemysłowionej żywności przeładowanej tanimi, "pustymi" kaloriami i pozbawiona wszelkich dobroci - nie wspominając o syntetycznych dodatkach - te zielone nieprzetworzone pokarmy są naprawdę cudowną Zieloną Super Żywnością, która pomaga sprostać wyzwaniom i stresom współczesnego stylu życia.

Od równowagi dietetycznej do wsparcia żywieniowego ..

Są one czymś więcej niż kompletną żywnością funkcjonalną zapewniającą tylko wartości odżywcze. Jeśli spojrzymy na liczne sytuacje, w których ludziom pomogło spożywanie Zielonych Super Pokarmów, znajdziemy informację, że objawy nie znikły, z powodu leczenia choroby, ale dlatego, że było to efektem dostarczenia wysokiej jakości składników odżywczych, które odżywiły i wzmocniły organizm, dlatego mógł on leczyć się samodzielnie w najlepszy możliwy holistyczny sposób.

Na przestrzeni lat, rozległe badania naukowe, liczne badania kliniczne i dowody empiryczne (i oczywiście doświadczenia i relacje użytkowników) wykazały niezwykły wachlarz pozytywnych efektów zdrowotnych związanych z wykorzystaniem Chlorelli, Spiruliny, Trawy Pszenicznej, Trawy Jęczmiennej i ogólnie innych zielonych pokarmów.

Najczęściej obserwowane korzyści zdrowotne to:

  • Naturalna detoksykacja i oczyszczanie organizmu
  • Wzmocnienie systemu odpornościowego
  • Odmładzanie komórek
  • Kontrola wagi
  • Trawienie i poprawa funkcjonowania jelit
  • Równoważenie pH (odkwaszanie)
  • Wzmocnienie układu krążenia
  • Inne korzyści dla zdrowia


Naturalna detoksykacja i oczyszczanie organizmu
W świecie trapionym zanieczyszczeniami, pestycydami i dodatkami do żywności, rodzi się pragnienie, by usunąć te wszystkie toksyny z ciała. Oczyszczające efekty zielonej żywności są dobrze znane, jak zeznało wielu użytkowników oraz jak dowodzą wyniki wielu studiów i badań naukowych przeprowadzonych na przestrzeni lat.

To działanie oczyszczające jest głównie spowodowane ze względu na wysoką zawartość chlorofilu. Chlorofil jest potężnym budowniczym hemoglobiny we krwi i oczyszczaczem krwiobiegu, jelit i wątroby: może pomóc usunąć substancje toksyczne z narządów wewnętrznych, co umożliwia naturalny proces zdrowienia - rewitalizacji.

Chlorella posiada zdolność do usuwania metali ciężkich i pestycydów z ciała, co jest dobrze udokumentowane: wynika to nie tylko z wysokiej zawartości chlorofilu, ale również dzięki unikalnej kompozycji jej ścian komórkowych. Wśród nich występują trzy warstwy, z których warstwa środkowa zawiera grubsze mikrowłókna celulozy, a warstwa zewnętrzna polimeryzowany materiał karotenoidowy. Ten porowaty materiał z pierwszej warstwy wiąże toksyny, a następnie są one usuwane z organizmu. Naukowcy twierdzą, że komórki Chlorelli wykazują silne wiązania z rtęcią, kadmem, arsenem, miedzią, uranem, PCB, ołowiem, kobaltem, itp.

Wzmocnienie systemu odpornościowego
W każdej minucie w ciągu dnia w Twoim ciele trawa tysiące zaciekłych bitew. Miliony mikroskopijnych najeźdźców, czy są to bakterie, wirusy, substancje chemiczne lub obce białka, próbują przeniknąć do Twoich komórek, podczas gdy system odpornościowy stara się z nimi walczyć. Jeśli najeźdźcy wygrają wynikiem tego może być zwykłe przeziębienie, przewlekła choroba, która poważnie ogranicza komfort życia a w ekstremalnych sytuacjach może to być rak lub inna śmiertelna choroba.

Zielona żywność wykazuje imponujące właściwości wzmacniające i stymulujące odporność a jest to związane z zawartością różnych cennych składników odżywczych w tym:

Kwas gamma-linolenowy (GLA) - jest znany nie tylko z właściwości regulujących poziom cukru we krwi i dostarczania ważnych składników do mózgu ale wykazuje również właściwości budujące odporność organizmu.

Polisacharydy - wykazują iż stymulują aktywność makrofagów i limfocytów T poprzez zwiększenie poziomu interferonu (naturalny, przeciwnowotworowy i przeciwwirusowy związek w organizmie)

Czynnik Wzrostowy Chlorelli (CGF) - także wspomaga odporność gdyż stymuluje gojenie się ran i wymianę tkanki komórkowej.

Fikocyjanina - wykazano, że zwiększa aktywność limfocytów i prawdopodobnie zapobiega szeregowi chorób zwyrodnieniowych narządów poprzez zwiększenie ich odporności.

Beta-karoten - z największą aktywnością witaminy A i aktywnością przeciwutleniającą wśród wszystkich karotenoidów znany ze znacznego wzmacniania układu odpornościowego i niszczenia komórek rakowych.

Odmładzanie komórek
Produkcja ludzkiego RNA/DNA zwalnia stopniowo wraz z wiekiem, co powoduje obniżenie poziomu witalności i zwiększoną podatność na różne choroby. Wolne rodniki są również odpowiedzialne za uszkodzenia struktur DNA. Kiedy nasze RNA i DNA są w dobrym stanie nasze ciała są w stanie wykorzystać składniki odżywcze bardziej efektywnie, pozbyć się toksyn i uniknąć choroby. Komórki są w stanie naprawić same siebie i poziom energii i witalność całego ciała wzrasta.

Przez długi czas sądzono, że drożdże piwne miały największą ilość RNA, ale później okazało się, że sardynki miało go 10 razy więcej (343mg na 100g). Chlorella ma 10 razy więcej RNA niż sardynki aż 3g na 100g! Zarówno chlorella jak i spirulina zawierają wysoki poziom kwasów RNA i DNA i unikalny składnik chlorelli, zwany Czynnikiem Wzrostowym Chlorelli lub CGF. Spożywanie pokarmów o wysokiej zwartości kwasów nukleinowych stanowi materiał do naprawy i produkcji komórkowych kwasów nukleinowych, które mogą przeciwdziałać procesom starzenia się.

Wiele też już napisano o roli przeciwutleniaczy w żywności tj. witamina C, witamina E i Beta-karoten. Przeciwutleniacze przyłączają się do wolnych atomów tlenu, zwanych wolnymi rodnikami, które jak niektórzy badacze uważają wędrują przez krwiobieg wywołując spustoszenie w komórkach i narządach ciała i zwiększają efekt starzenia się i ryzyko związane z rakiem.

Przeciwstarzeniowe produkty spożywcze dla osób starszych, które nie jedzą dużo, jedzą niewłaściwie lub nie mogą wchłonąć wystarczająco dużo składników odżywczych będą to pokarmy bogate w składniki odżywcze. Tak można opisać spirulinę i chlorellę: łatwo przyswajalne, bogate w składniki odżywcze z najwyższą zawartością naturalnego Beta-karotenu wśród wszystkich dostępnych pokarmów i znacznie większymi właściwościami przeciwutleniającymi niż jakikolwiek syntetyczny Beta-karoten.

Kontrola wagi
Jednym z powodów dlaczego chlorella i spirulina może być tak skuteczna jako wsparcie programów odchudzających jest fakt, że pobudzają perystaltykę jelit. Powolne trawienie jest często jedną z przyczyn niechcianej nadwagi i otyłości. Gdy system trawienny funkcjonuje prawidłowo, organizm może skutecznie wyeliminować nadmiar materiału, który przyczynia się do niepożądanej nadwagi. Korzystne efekty chlorelli i spiruliny na perystaltykę jelit może pomóc w działaniu czyszczącym, które ma kluczowe znaczenie w tym procesie.

Głód jest rejestrowany w mózgu gdy poziom glukozy we krwi lub aminokwasów jest niski. Chlorella i spirulina są bardzo skoncentrowanymi źródłami białka zawierającego polisachardy, które podnoszą poziom glukozy we krwi a także aktywują powolny metabolizm. Te zielone pokarmy są łatwo przyswajane przez organizm dostarczając prawdziwe pożywienie, którego potrzebujemy, zmniejszając tym samym apetyt mogący wywoływać ataków obżarstwa.

Wiele też pisano o zdolnościach aminokwasów: fenyloalaniny i tyrozyny, ich wpływie na neuroprzekaźniki w mózgu, szczególnie tych, które kontrolują ambicje, nastrój i apetyt. Zarówno spirulina jak i chlorella zawierają fenyloalaninę i tyrozynę, które biorą udział w syntezie hormonów w mózgu, co z kolei może hamować głód u niektórych osób.

Oczywiście realna utrata wagi nie wystąpi po prostu tylko dzięki spożywaniu tych zielonych produktów natomiast może stworzyć odpowiednie warunki do utraty wagi i działać wspólnie z innymi naturalnymi składnikami żywności aby przyspieszyć proces odchudzania. Osoba chcąca schudnąć musi także zmienić swoją dietę oraz nabrać nawyku do regularnej aktywności fizycznej.

Trawienie i poprawa funkcjonowania jelit
W nowoczesnej nisko błonnikowej diecie odpady mogą gromadzić się w załomach okrężnicy. Nigdy nie usuwane, odpady te mogą prowadzić do zaparć, biegunki, wzdęć, upośledzonego trawienia, słabego wchłaniania składników pokarmowych a także w późniejszym życiu do raka jelita grubego jednego z najczęściej dzisiaj występujących nowotworów. Problemy te zwiększają się wraz z wiekiem jak potwierdzają osoby starsze. Odpowiednie usuwanie toksyn i bakterii z ciała sprawia, że czujesz się zdrowo.

Zielone super pokarmy mogą być zbawienne dla zdrowia jelit. Chlorella i spirulina są opisywane jako "aktywatory metaboliczne", które działają bezpośrednio na tkanki ciała na poziomie komórkowym do promowania zwiększonej aktywności "spalania" substancji tworzących śluzówki i wspierają zdrową florę jelitową. Zawierają one również enzymy trawienne, takie jak chlorofilaza i pepsyna, których organizm potrzebuje. Wreszcie zawierają także białko i błonnik, który z łatwością pomaga przy zaparciach a kompleks lipidowy i chlorofil pomagają przy wypróżnieniach przyspieszając wydalanie cholesterolu i kwasów żółciowych. Chlorofil znajdujący się w spirulinie i chlorelli jest najpotężniejszym związkiem oczyszczającym spotykanym w naturze. Może oczyszczać jelito a następnie odtruwać wątrobę i krew poprzez wypychanie toksyn z komórek ciała do limfy. Stymuluje wzrost przyjaznych bakterii mlekowych i łagodzi podrażnioną tkankę wzdłuż ścian jelita.

Osoby spożywające spirulinę i chlorellę często zauważają natychmiastowe zmiany w regularności pracy elit i wypróżnieniach. Oba te pokarmy tłumią rozwój szkodliwych bakterii tj. E-coli i drożdży Candida zapewniając dobre wsparcie i stymulację flory jelitowej (lactobactillus i bifidobacteria). Zdrowe lactobactillus w jelitach zapewniają człowiekowi trzy główne korzyści: lepsze trawienie i wchłanianie, ochrona przed zakażeniami i pobudzenie układu odpornościowego.

Równoważenie pH (odkwaszanie)
Współczynnik pH jest wyznacznikiem stanu zasadowości lub kwasowości w organizmie. Z powodu złej diety, śmieciowego jedzenia, rozgotowanej i przetworzonej żywności, fastfoodów i popularnych słodzonych oraz gazowanych napojów większość z nas ma zachwiane pH i zakwaszony organizm. Środowisko w organizmie, które jest zbyt kwaśne stwarza możliwość dla patogenów (bakterii, wirusów, grzybów) do przetrwania, zmniejsza poziom tlenu pozwalając komórkowym rakowym na rozwój, wyczerpuje minerały z kości prowadząc do osteoporozy i może stworzyć uszkodzenia tkanek w naszych tętnicach co może prowadzić do chorób serca i udaru mózgu.

Zielone super pokarmy mogą być stosowane jako żywność równoważąca pH organizmu. Chlorella posiada współczynnik pH równy 7, mniej więcej taki sam jak czysta woda. Zielone pokarmy są bogate w minerały, które organizm wykorzystuje do buforowania kwaśnego środowiska. Są to produkty zasadowe a ich spożywanie jest powiązane ze wzrostem masy kostnej, poprawą funkcji odpornościowych, poprawą funkcjonowania nerek, zwiększeniem poziomu energii i obniżeniem reakcji alergicznych.

Wzmocnienie układu krążenia
Zielone super pokarmy są najbogatszym źródłem chlorofilu, który posiada strukturę prawie identyczną z ludzką hemoglobiną. Komórki chlorofilu posiadają w środku cząsteczkę magnezu i ten minerał jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania serca. Chlorella jest także dobrym źródłem kwasów Omega-3, które są znane z ochronnych właściwości chroniących przed chorobami serca. Programy badawcze i opinie wielu użytkowników wskazują, że regularne spożywanie chlorelli, spiruliny, trawy jęczmiennej i trawy pszenicznej może chronić przed chorobami serca, obniżyć wysokie ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu.

Inne korzyści dla zdrowia
Zielone super pokarmy udowodniły swoją skuteczność jako budowniczowie zdrowia oraz wiele innych korzyści, które były zgłaszane przez użytkowników indywidualnych, naukowców i praktyków opieki zdrowotnej i lekarzy przepisujących te produkty swoim klientom i pacjentom. Ma to głęboki sens gdy weźmiemy pod uwagę dostarczane w nich wszystkie biodostępne składniki odżywcze, itd.

Zielone super pokarmy mogą pomóc w:

  • zwiększeniu wytrzymałości i energii
  • leczeniu wrzodów żołądka
  • eliminacji nieświeżego oddechu
  • zmniejszeniu fibromialgii
  • zmniejszeniu neuralgii
  • chorobach dziąseł
  • kontroli cukrzycy
  • obniżeniu poziomu złego cholesterolu i ciśnienia krwi
  • zwalczaniu zapalenia stawów
  • kontroli poziomu cukru we krwi (hipoglikemia)
  • zmniejszeniu reumatyzmu
  • stymulacji pamięci
  • gojeniu się ran
  • promocji zdrowej skóry, włosów i paznokci
  • walce z anemią
  • chorobach zwyrodnieniowych
  • zapobieganiu depresji
  • zmniejszeniu zespołu napięcia przedmiesiączkowego (PMS)
  • zmniejszeniu choroby popromiennej


Naturalne pokarmy zawierające wszystkie składniki niezbędne do życia czyni je produktami spożywczymi o największym odżywczym potencjale dostępnymi na rynku.

Tutaj znajdziesz szeroki wybór zielonych pokarmów.

Zastrzeżenie: Informacje zawarte w tym miejscu służą wyłącznie do celów edukacyjnych i są przeznaczone wyłącznie w celu poszerzenia ogólnej wiedzy. Informacje te nie są przeznaczone do diagnozowania, zapobiegania bądź leczenia żadnego konkretnego stanu zdrowia i nie są substytutem dla profesjonalnych porad medycznych. Nasze produkty są powszechnie stosowane jako żywność i sprzedawane jako żywność. Jako konsument, przyjmujesz pełną odpowiedzialność za ich wykorzystanie. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej i zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia. Jeśli jesteś chory/a lub w ciąży lub karmisz piersią lub stosujesz jakiekolwiek leki, zawsze przed zastosowaniem zasięgnij porady lekarza lub innego wykwalifikowanego pracownika służby zdrowia. Staramy się weryfikować zawartość tej strony, ale nie ma gwarancji lub udzielenia gwarancji co do dokładności tych informacji, a tym samym nie ponosimy odpowiedzialności za jakiekolwiek błędy lub pominięcia lub niewłaściwe wykorzystanie produktów.

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code