BUDYŃ RYŻOWY Z JABŁKIEM I CYNAMONEM BEZGLUTENOWY BIO - 40g – [Amylon]
  • BUDYŃ RYŻOWY Z JABŁKIEM I CYNAMONEM BEZGLUTENOWY BIO - 40g – [Amylon]

BUDYŃ RYŻOWY Z JABŁKIEM I CYNAMONEM BEZGLUTENOWY BIO - 40g – [Amylon]

Amylon
8594006668361
8594006668361
4,35 zł
Ilość
Wysyłka 0-3 dni ?
Produkt jest dostępny w małej ilości w naszym magazynie wysyłkowym lub wymaga dostawy z innego magazynu lub zamówienia u dostawcy. Wysyłamy do 3 dni roboczych.
BUDYŃ RYŻOWY Z JABŁKIEM I CYNAMONEM BEZGLUTENOWY BIO - 40g – Amylon
  • Dbamy o bezpieczeństwo Twoich danych zgodnie z RODO Dbamy o bezpieczeństwo Twoich danych zgodnie z RODO
  • Dostępne produkty wysyłamy w ciągu 24h Dostępne produkty wysyłamy w ciągu 24h
  • Bezproblemowy zwrot w ciągu 14 dni Bezproblemowy zwrot w ciągu 14 dni

SKŁADNIKI
skrobia ryżowa*, suszone jabłka* (8%),  mielony cynamon* (3%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1489 kJ / 351 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  <0,1 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry:  1,7 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0,0 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania.
Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Budyń można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem.

16 innych produktów w tej samej kategorii: