PURPLE CORN 100% ORGANIC - 150g [This is BIO®]
  • PURPLE CORN 100% ORGANIC - 150g [This is BIO®]
  • PURPLE CORN 100% ORGANIC - 150g [This is BIO®]
  • PURPLE CORN 100% ORGANIC - 150g [This is BIO®]

PURPLE CORN 100% ORGANIC - 150g [This is BIO®]

This is BIO®
TIB-48K
5905344040192
51,00 zł
Ilość
W magazynie ?
Produkt jest dostępny w dużej ilości w naszym magazynie wysyłkowym. Wysyłamy w ciągu 24 godzin od zamówienia.

Fioletowa kukurydza to znana od setek lat odmiana kukurydzy pochodząca z nadmorskich i górskich obszarów Peru. Swój oryginalny, głęboko fioletowy kolor zawdzięcza szczegónie wysokiemu stężeniu antocyjanów, roślinnych barwników służących roślinom jako ochrona przed wolnymy rodnikami.

  • Dbamy o bezpieczeństwo Twoich danych zgodnie z RODO Dbamy o bezpieczeństwo Twoich danych zgodnie z RODO
  • Dostępne produkty wysyłamy w ciągu 24h Dostępne produkty wysyłamy w ciągu 24h
  • Bezproblemowy zwrot w ciągu 14 dni Bezproblemowy zwrot w ciągu 14 dni

Fioletowa kukurydza to znana od setek lat odmiana kukurydzy pochodząca z nadmorskich i górskich obszarów Peru.

Swój oryginalny, głęboko fioletowy kolor zawdzięcza szczególnie wysokiemu stężeniu antocyjanów, czyli roślinnych barwników służących roślinom jako ochrona przed wolnymi rodnikami. Fioletowa kukurydza zawiera antyoksydanty oraz kartenoidy.

This is BIO® używa wyłącznie 100% organicznej, surowej, suszonej fioletowej kukurydzy (Zea mays). Nasza fioletowa kukurydza jest hodowana w kontrolowanych ekologicznych warunkach. Produkt jest całkowicie wolny od GMO oraz jakichkolwiek zanieczyszczeń i alergenów. Dzięki temu masz pewność, że spożywasz produkt najwyższej jakości.

Czy wiesz, że…

Antocyjany charakteryzując się silnym działaniem przeciwutleniającym, mają wpływ na ochronę komórek organizmu przed uszkodzeniami DNA? Biorą również udział w syntezie kolagenu, dzięki czemu mają pozytywny wpływ na skórę, włosy i paznokcie oraz kondycję aparatu ruchu. Wspomagają także układ sercowo-naczyniowy obniżając poziom frakcji LDL cholesterolu we krwi.

Skład:

mąka z fioletowej kukurydzy (Zea mays)*.

* certyfikowany składnik ekologiczny.

Informacja żywieniowa dla 100 g produktu (wartości uśrednione):

  • Wartość energetyczna 364kcal/1524kJ
  • Białko 9 g
  • Węglowodany 76 g
  • Tłuszcz 5 g
  • Błonnik 8 g

Kraj pochodzenia surowca:

Peru

Sposób użycia:

Produkt należy spożywać jak zwyczajną mąkę kukurydzianą jako dodatek do przygotowania i wzbogacenia w cenne składniki odżywcze wszelkiego rodzaju potraw z użyciem mąki tj. chleby, naleśniki, ciasta, pierogi, makarony, pizza, puddingi i inne.