ALGI MORSKIE SUSZONE - SAŁATKOWY MIX BIO - 25g [Porto Muinos]
  • ALGI MORSKIE SUSZONE - SAŁATKOWY MIX BIO - 25g [Porto Muinos]

ALGI MORSKIE SUSZONE - SAŁATKOWY MIX BIO - 25g [Porto Muinos]

Porto Muinos
8437001476022
8437001476022
14,51 zł
Ilość
Wysyłka 0-3 dni ?
Produkt jest dostępny w małej ilości w naszym magazynie wysyłkowym lub wymaga dostawy z innego magazynu lub zamówienia u dostawcy. Wysyłamy do 3 dni roboczych.
ALGI MORSKIE SUSZONE - SAŁATKOWY MIX BIO - 25g [Porto Muinos]
  • Dbamy o bezpieczeństwo Twoich danych zgodnie z RODO Dbamy o bezpieczeństwo Twoich danych zgodnie z RODO
  • Dostępne produkty wysyłamy w ciągu 24h Dostępne produkty wysyłamy w ciągu 24h
  • Bezproblemowy zwrot w ciągu 14 dni Bezproblemowy zwrot w ciągu 14 dni

SKŁADNIKI
algi morskie: Sałata Morska* (Ulva spp.), Wakame* (Undaria pinnatifida), Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Produkt wytworzony z 3 rodzajów wodorostów, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany.
Drobna i chrzęstna struktura sałaty morskiej oraz nori łączy się z lekko chrupiącą i mięsistą strukturą wakame.
Odwodnione i sparzone mogą być użyte jako baza do sałatki.
Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa.
Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, jajecznicy, gulaszu czy ciasta lub jako przystawka do ryb i owoców morza, a także jako składnik ryżu czy makaronu.

Suszone w temperaturze poniżej 42°C.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 5 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 5 minut. Po namoczeniu sałatka powiększa objętość do trzynastu razy w stosunku do swojej suchej wagi.
Gotować według uznania ok. 5 minut.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 237 kcal / 989,5 kJ;
Tłuszcz: 1,6 g;
W tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,7 g;
Węglowodany: 17,3 g;
W tym cukry: < 0,5 g;
Błonnik: 31,5 g;
Białko: 22,6 g;
Sód: 4,8 g

INFORMACJA ALERGENNA

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

7 innych produktów w tej samej kategorii: