Ryż Arborio Risotto BIO - 400g

Arborio rice BIO

Ryż Arborio to włoska odmiana ryżu stworzona w 1945 roku przez plantatora Domenico Marchettiego. Jest doskonały do przygotowania risotto, gdyż zawarta w nim skrobia zapewnia potrawie gładką, kremową konsystencję. Ryż Arborio jest bogaty w węglowodany złożone oraz witaminy i minerały, w tym wapń, żelazo i witaminę B6.

Produkt rolnictwa ekologicznego.

Składniki: 
ryż arborio* 100%

*certyfikowany składnik ekologiczny

Sposób przygotowania:

Gotować ryż w wodzie w proporcji 1:2 na małym ogniu pod przykryciem przez 10-12 minut, a następnie zamieszać i odstawić na kilka minut.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100g:

Wartość energetyczna 1469 kJ/346 kcal
Tłuszcz 0,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,19g
Węglowodany 77,8g
w tym cukry 0,29g
Białko 6,2g
Sól: 0,003g

TIB-196K
5 Przedmioty

Skąd są pozyskiwane składniki?

Dokładamy wszelkich starań aby surowce, z których powstają nasze superpokarmy This is BIO®, pochodziły z krajów właściwych ich pochodzeniu i ze zrównoważonych upraw. Nasze superpokarmy to mieszanka smaków, zapachów i właściwości zdrowotnych z całego globu! Produkty oczywiście są w stu procentach ekologiczne, a przy tym spełniają obowiązujące normy bezpieczeństwa i jakości polskiego prawa żywnościowego, zgodnie z odpowiednimi ustawami Ministerstwa Zdrowia i wymogami GIS.

Każda partia produktu z osobna posiada laboratoryjne certyfikaty z analizy, które urzędnicy weryfikują podczas odprawy celno-sanitarnej towaru importowanego do Polski.

Dzięki temu nasi klienci mogą cieszyć się rarytasami takimi jak korzeń Maca z Peru, Cynamon cejloński ze Sri Lanki, młode trawy z Nowej Zelandii czy Dzika róża z Polski.

Indeks: TIB-196K

Kod GTIN: 5905344041601

Termin przydatności: 2024-06-30

Bądź pierwszy i Napisz opinię
0 / 5 z 0 opinii

RYŻ ARBORIO RISOTTO BIO - 400g [This is BIO®]

16,28 zł

Usuń ze schowka Dodaj do schowka
81 TIB Coin
w magazynie
Składając zamówienie do godz. 12:00
przesyłkę wyślemy jeszcze dzisiaj.
00 g.: 00 min. : 00 s. Pozostało