![MISO SHIRO NA BAZIE RYŻU BIO - 300g [Lima] MISO SHIRO NA BAZIE RYŻU BIO - 300g [Lima]](https://thisisbio.pl/14838-large_default/miso-shiro-na-bazie-ryzu-bio-300g-lima.jpg)
- -5%
SKŁADNIKI
Ryż* (63%),
soja* (23%), woda, sól morska (6,3%), Koji (Aspergillus oryzae)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Tradycyjna, bardzo
delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu z dodatkiem soi.
Miso znane było na Dalekim Wschodzie już w 1300 roku. Doceniane za kulinarne
walory oraz korzystny wpływ na zdrowie. Długość fermentacji ryżu - kilka dni.
Produkt
pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W
100g
Wartość energetyczna - 721 kJ /173 kcal
Tłuszcz - 3,8 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
Węglowodany - 26,7 g
w tym cukry:
26,7 g
Błonnik - 4,2 g
Białko - 7,9 g
Sód - 2 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża
zwierające gluten.