![MISO BARLEY NA BAZIE JĘCZMIENIA BIO - 345g [Lima] MISO BARLEY NA BAZIE JĘCZMIENIA BIO - 345g [Lima]](https://thisisbio.pl/9897-large_default/miso-barley-na-bazie-jeczmienia-bio-345g-lima.jpg)
SKŁADNIKI
jęczmień* (47%),
soja* (24%), woda, sól morska (11,3%), Koji (Aspergillus
oryzae) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Tradycyjna, delikatna
pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego jęczmienia z dodatkiem soi. Miso
znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Doceniane za kulinarne walory
oraz korzystny wpływ na zdrowie. Długość fermentacji jęczmienia - minimum 6
miesięcy. Produkt
pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 658 kJ (158 kcal)
Tłuszcz - 5,1 g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone: 2,6 g
Węglowodany - 15,9 g
w tym cukry: 14,2
g
Błonnik - 5,3 g
Białko - 12 g
Sód - 4,6 g