![ŚRODEK ŻELUJĄCY DO KONFITUR BEZGLUTENOWY BIO - 145g [Bio Vegan] ŚRODEK ŻELUJĄCY DO KONFITUR BEZGLUTENOWY BIO - 145g [Bio Vegan]](https://thisisbio.pl/7440-large_default/srodek-zelujacy-do-konfitur-bezglutenowy-bio-145g-bio-vegan.jpg)
SKŁADNIKI
skrobia
ziemniaczana*, maranta w proszku*, substancja żelująca: agar agar*,
pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1299 kJ / 307 kcal
Tłuszcz: 0
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 71 g
w
tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 9,9 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0,11
g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
do 1
kg drobnych lub pokrojonych owoców lub 600 ml zimnego soku, dodać 22 g (ok. 2
łyżki) środka żelującego i wymieszać. Dodać 4 łyżki soku z cytryny. Następnie
dodać 300 g słodzika lub cukru. Zagotować mieszając ok 3 minut. Gorącą
konfiturę przelać do słoików, zakręcić i pozostawić stojące na
wieczku.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.