- brak na stanie
![OCET CYDROWY NIEPASTERYZOWANY BIO - 300ml [This is BIO®]](https://thisisbio.pl/9092-large_default/ocet-cydrowy-300ml-this-is-bio-.jpg)
Ocet cydrowy This is BIO® to wysokiej jakości niefiltrowany i niepasteryzowany, ekologiczny ocet o 5% kwasowości.
Ocet cydrowy to odmiana octu wytwarzana przez fermentację octową cydru jabłkowego. Znajduje zastosowanie między innymi jako przyprawa, kosmetyk, dodatek do potraw, naturalny konserwant, element diety i tonik dla ciała.
Ocet cydrowy jest pełen korzystnych substancji odżywczych. W jego skład wchodzą między innymi enzymy, aminokwasy, pektyny i związki polifenolowe, takie jak kwas chlorogenowy czy kawowy. To także źródło witamin z grupy B, w tym folianów oraz beta-karotenu, biotyny i licznych pierwiastków: potasu, magnezu, wapnia, fosforu, sodu i żelaza.
W This is BIO® stworzyliśmy pyszny i doskonały, ekologiczny ocet cydrowy o 5% kwasowości. Nasz produkt jest niefiltrowany i niepasteryzowany, dzięki czemu wytwarza się w nim naturalny osad z ekologicznych, najwyższej klasy polskich jabłek.
Składniki:
ocet z jabłek 5% kwasowości*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Występujący naturalny osad tworzą składniki jabłek ekologicznych.
Pochodzenie surowca:
Polska
Sposób użycia:
Przed użyciem wstrząsnąć. Do bezpośredniego użycia rozcieńczyć w stosunku 1:1. Przechowywać w zacienionym miejscu.
Dokładamy wszelkich starań aby surowce, z których powstają nasze superpokarmy This is BIO®, pochodziły z krajów właściwych ich pochodzeniu i ze zrównoważonych upraw. Nasze superpokarmy to mieszanka smaków, zapachów i właściwości zdrowotnych z całego globu! Produkty oczywiście są w stu procentach ekologiczne, a przy tym spełniają obowiązujące normy bezpieczeństwa i jakości polskiego prawa żywnościowego, zgodnie z odpowiednimi ustawami Ministerstwa Zdrowia i wymogami GIS.
Każda partia produktu z osobna posiada laboratoryjne certyfikaty z analizy, które urzędnicy weryfikują podczas odprawy celno-sanitarnej towaru importowanego do Polski.
Dzięki temu nasi klienci mogą cieszyć się rarytasami takimi jak korzeń Maca z Peru, Cynamon cejloński ze Sri Lanki, młode trawy z Nowej Zelandii czy Dzika róża z Polski.