Owoce Camu camu to jagody rosnące w dolinach Amazonii w Ameryce Południowej. Dzięki swojemu przyjemnemu, delikatnie kwaśnemu smakowi tradycyjnie używa się ich jako naturalnego aromatu dżemów i napoi. Jagody Camu camu są naturalnym źródłem witaminy C.
Ponad to zawierają:
- Przeciwutleniacze
- Beta-karoten
- Błonnik
- Aminokwasy tj. walinę, leucynę i serynę.
Mają one także niski indeks glikemiczny.
This is BIO® używa wyłącznie w 100% organicznych, sproszkowanych owoców Camu camu (Myrciaria dubia). Nasze owoce Camu camu są hodowane w kontrolowanych ekologicznych warunkach. Produkt jest całkowicie wolny od GMO, pestycydów oraz jakichkolwiek zanieczyszczeń i alergenów. Dzięki temu masz pewność, że spożywasz produkt najwyższej jakości.
Skład:
sproszkowane owoce Camu camu (Myrciaria dubia).*
* certyfikowany składnik ekologiczny.
Sposób użycia:
Porcję 3g (1 płaska łyżeczka do herbaty) zmieszać z wodą, sokiem, mlekiem, jogurtem lub użyć jako dodatku do koktajli, sałatek i potraw.
Indeks: TIB-98K
Kod GTIN: 5905344040628
Termin przydatności: 2026-01-01