Białko grochu to białko wytwarzane z grochu poprzez ekstrakcję i oczyszczenie. Zawartość białka w surowcu wynosi 80%. Białko grochu jest lekkostrawne oraz bogate w niezbędne aminokwasy oraz aminokwasy rozgałęzione BCAA (leucyna, izoleucyna, walina) oraz zawiera więcej argininy niż jakiekolwiek inne produkowane białko. Nasze białko grochu jest niesłodzone. Można je spożywać bezpośrednio oraz jako dodatek do dań i koktajli. Białko grochu jest bardzo dobrze przyswajalne i zadowoli nawet najbardziej wymagających konsumentów, gdyż jest w pełni wegańskie oraz nie zawiera alergenów takich jak laktoza i gluten.

Stanowi ono doskonałe uzupełnienie diety w wysoko wartościowe białko dla dzieci oraz dorosłych z problemami nadwrażliwości, alergii i nietolerancji pokarmowych.

This is BIO® używa wyłącznie w 100% organicznego białka z grochu, który jest hodowany w certyfikowanych gospodarstwach ekologicznych. Produkt jest całkowicie wolny od GMO, pestycydów oraz jakichkolwiek zanieczyszczeń i alergenów. Dzięki temu masz pewność, że spożywasz produkt najwyższej jakości.

Skład:

Sproszkowany koncentrat białka grochu*

*certyfikowany składnik ekologiczny.

Informacja żywieniowa na 100g produktu:

Wartość energetyczna 393,5kcl/1663kJ
Węglowodany  3,32g
w tym cukry <0,1g
Błonnik 1g
Białko 78,89g
Tłuszcz 6,97g
w ty tłuszcze nasycone 3,59g
Sód 937mg

Sposób użycia:

Porcję 15g (3 łyżeczki do herbaty) proszku zmieszać z 200-250ml wody, mleka, jogurtu lub dodać do koktajlu. W zależności od celu suplementacji i zapotrzebowania na białko przyjmować 1-2 porcje dziennie.

          rolnictwo spoza UE

TIB-103K
15 Przedmioty

Indeks: TIB-103K

Kod GTIN: 5905344040666

Termin przydatności: 2026-03-31

Opinia

Produkt spełnił moje oczekiwania, stosuję go już od paru miesięcy. Godny polecenia, przesyłka szybka i sprawna.

5,00 / 5 z 1 opinia

PEA PROTEIN 100% ORGANIC - 210g [This is BIO®]

45,00 zł

Usuń z listy ulubionych Dodaj do listy ulubionych
w magazynie
Składając zamówienie do godz. 12:00
przesyłkę wyślemy jeszcze dzisiaj.
00 g.: 00 min. : 00 s. Pozostało