- -10%
Fasola czerwona „Kidney” BIO – 700g
Red kidney beans BIO
Fasola czerwona "kidney" doskonale komponuje się w daniach kuchni meksykańskiej, indyjskiej a także francuskiej. Można z niej przyrządzać pożywne zupy, wegańskie pasty i pasztety. Jest bogatym źródłem białka, potasu, fosforu, kwasu foliowego, choliny i witamin z grupy B.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Składniki:
fasola czerwona "kidney"* 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny
Sposób przygotowania:
Moczyć fasolę w wodzie przez 12h. Gotować fasolę w wodzie w proporcji 1:3 ok.45 minut, do uzyskania pożądanej miękkości.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 1170 kJ/279 kcal
Tłuszcz 0,3g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g
Węglowodany 29g
w tym cukry 2,2g
Błonnik 28g
Białko 26g
Sól: 0,06
Skąd są pozyskiwane składniki?
Dokładamy wszelkich starań aby surowce, z których powstają nasze superpokarmy This is BIO®, pochodziły z krajów właściwych ich pochodzeniu i ze zrównoważonych upraw. Nasze superpokarmy to mieszanka smaków, zapachów i właściwości zdrowotnych z całego globu! Produkty oczywiście są w stu procentach ekologiczne, a przy tym spełniają obowiązujące normy bezpieczeństwa i jakości polskiego prawa żywnościowego, zgodnie z odpowiednimi ustawami Ministerstwa Zdrowia i wymogami GIS.
Każda partia produktu z osobna posiada laboratoryjne certyfikaty z analizy, które urzędnicy weryfikują podczas odprawy celno-sanitarnej towaru importowanego do Polski.
Dzięki temu nasi klienci mogą cieszyć się rarytasami takimi jak korzeń Maca z Peru, Cynamon cejloński ze Sri Lanki, młode trawy z Nowej Zelandii czy Dzika róża z Polski.
Indeks: TIB-192K
Kod GTIN: 5905344041564
Termin przydatności: 2024-07-09