Fasola czerwona „Kidney” BIO – 300g
Red kidney beans BIO
Fasola czerwona "kidney" doskonale komponuje się w daniach kuchni meksykańskiej, indyjskiej a także francuskiej. Można z niej przyrządzać pożywne zupy, wegańskie pasty i pasztety. Jest bogatym źródłem białka, potasu, fosforu, kwasu foliowego, choliny i witamin z grupy B.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Składniki:
fasola czerwona "kidney"* 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny
Sposób przygotowania:
Moczyć fasolę w wodzie przez 12h. Gotować fasolę w wodzie w proporcji 1:3 ok.45 minut, do uzyskania pożądanej miękkości.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 1170 kJ/279 kcal
Tłuszcz 0,3g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g
Węglowodany 29g
w tym cukry 2,2g
Błonnik 28g
Białko 26g
Sól: 0,06g
Indeks: TIB-191K
Kod GTIN: 5905344041557
Termin przydatności: 2026-03-31