Fasola czerwona „Kidney” BIO – 300g

Red kidney beans BIO

Fasola czerwona "kidney" doskonale komponuje się w daniach kuchni meksykańskiej, indyjskiej a także francuskiej. Można z niej przyrządzać pożywne zupy, wegańskie pasty i pasztety. Jest bogatym źródłem białka, potasu, fosforu, kwasu foliowego, choliny i witamin z grupy B.

Produkt rolnictwa ekologicznego.

Składniki:
fasola czerwona "kidney"* 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny

Sposób przygotowania:
Moczyć fasolę w wodzie przez 12h. Gotować fasolę w wodzie w proporcji 1:3 ok.45 minut, do uzyskania pożądanej miękkości.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 1170 kJ/279 kcal
Tłuszcz 0,3g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g
Węglowodany 29g
w tym cukry 2,2g
Błonnik 28g
Białko 26g
Sól: 0,06g

TIB-191K
21 Przedmioty

Indeks: TIB-191K

Kod GTIN: 5905344041557

Termin przydatności: 2026-03-31

Bądź pierwszy i Napisz opinię
0 / 5 z 0 opinii

FASOLA CZERWONA „KIDNEY” BIO – 300g [This is BIO®]

8,39 zł

Usuń z listy ulubionych Dodaj do listy ulubionych
w magazynie