Mąka migdałowa BIO – 120g
Almond flour BIO
Mąka migdałowa to doskonała alternatywa dla mąk pozyskiwanych ze zbóż. Ze względu na swój smak świetnie sprawdzi się do słodkich wypieków tj. ciasta, naleśniki i racuchy. Może służyć także jako składnik panierki do ryb i mięs oraz jako zagęstnik do zup i sosów. Wzbogaci także musli, koktajle i sałatki w cenne składniki odżywcze jakich pełne są migdały.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Składniki:
migdały mielone* 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 2544 kJ/616 kcal
Tłuszcz 54g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,9g
Węglowodany 5,4g
w tym cukry 4,8g
Białko 22g
Sól: 0,0g
Indeks: TIB-185K
Kod GTIN: 5905344041496
Termin przydatności: 2025-02-28